fredag 20 november 2009

Saker som gör mig lycklig!

Jag vet att jag inte skrivit i förra veckan och det beror på två saker, 1; har haft besök av en väldigt trevlig vän som vänt upp och ned på mina vanliga rutiner. 2; har ägnat mig helt och hållet åt hemliga projekt...
Så ni får en lista på saker jag blivit glad av förra veckan, förutom roligt besök såklart, Första bilden är som ni ser Himmlen den är fantastisk varje dag, utom idag när det är tjock dimma och jag ser ingenting utanför tomten. Det här är en bild jag tog när jag var ute nån gång i förra veckan och fotade, det blir konstigt nog alltid ett par bilder på himlen när jag ska fota något.


Bild nummer 2: Chokladtryffel! Den här är med smak av kalua, kaffe-likören. Jag älskar att göra choklad tryffel! Det blir så bra och i stort sett varje gång. Alltså ska jag lära er mitt lätt-som-en-plätt-chokladtryffel-recept: Tag en deciliter grädde (typ, ta heldre lite i över- än underkant) och en tesked glycossirap (typ), och koka upp försiktigt under omrörning. När det kokar slå det över 200gr fint hackad choklad och rör tills all choklad smält. Klicka ut på bakplåtspapper, som du silat kakao över, och ställ kallt att stelna. Om man har riktigt fin choklad behövs ingen smaksättning men annars är det ganska lätt det med. Sprit slås i grädden innan den slås över chokladen, kryddor eller te låter du dra i grädden medans den kokar upp, häll igenom en sil, och ha i glycosen och koka upp igen. Jag exprimenterar hej vilt, och blir väldigt sällan besviken. Glycossirap är ganska ovanligt men finns nästan alltid om man frågar i butiken annars kan man använda honung men då är jag inte helt säker på måtten, men det är bara att prova.

Bild nummer 3; Snö! det var så roligt med snö så det fick flera bilder. Men nu är det borta alltihop! Inte en flinga finns kvar. Det är barmark och dimma så långt ögat når. Men det var kul så länge det varade!

Jag saknar faktiskt snön för att det vart så mycket ljusare efter tre när solen går ned, nu är det becksvart efter fyra.


Det finns en till som saknar snön kan jag säga: han älskar snö!
Och vi hittade spår av räven! Så att jag kunde se, som Farai ser med sin näsa varje dag, vart räven varit hur nära tomten han gått och kollat oss.

Och sist men inte minst mina pinnar! De är mest till Jojohanna på Pysslas Piffiga Petitesser som visade sina pinnar, som hon samlat på sig. Så jag tänkte jag skulle visa att hon inte är ensam! Jag samlar också pinnar och jag vet inte heller riktigt vad jag ska ha dem till.

2 kommentarer:

jojohanna sa...

Hi hi, skönt att inte vara ensam... Har hittat ett användningsområde för de små nu.

Chatora sa...

Jag måste verkligen prova ditt recept på chockladen! Jag är choklad beroende och det såg väldigt gott ut! Du har en fin blogg!