torsdag 29 oktober 2009

Ekollon-tahdaa!


Jag virkade ett litet ekollon för att stoppa garnnystan i så att de inte rullar bort när man virkar. Det är baserat på ett mönster av Roman Sock som heter Little Acorn. Jag följde det inte till punkt och pricka, jag tyckte att det var lite ologiskt ibland men det kan vara bara jag. Jag har ju följt andra av hennes mönster och de har alltid varit väldigt bra.

Jag är dock väldigt nöjd med det lilla ekollonet som jag virkade i det Estniska garnet, det grå-brun-orangea. Det är väldigt gulligt men tyvärr lite litet för de flesta av mina garnnystan. Jag kan använda det men inte hela tiden. Nu i veckan har den även använts till nötskål med en liten plastskål i.
Men framförallt var den fantastiskt rolig att fota. Jag hade jätteroligt när jag satt ute på klipporna och fotade. En del saker är så mycket roligare att fota än andra saker, jag undrar varför. Det finns liksom något med just formen på ekollonet och skuggan den lämnar bakom sig som är så obegripligt vackert och löjligt gulligt samtidigt. Det är fanatiskt roligt att göra bilder av dem. Det kan naturligtvis också bara vara jag som är lite väl nördig på hur saker ser ut.


Det finns naturligtvis en till som gillar när vi fotar så här länge. En kille med väldigt hårig näsa, som gillar pinnar. Han är brevid mig hela tiden ständigt med sin pinne. Antingen tuggandes på pinnen medans han håller den hårt mellan tassarna. Eller som oftast stående en bit ifrån pinnen stirrandes på en med blicken som säger i klartext "kasta den då" och om man inte uppmärksammar honnom så tar han upp pinnen och släpper den lite närmare ens fötter backar två steg, sänker framkroppen, och tittar upp på en, "kasta den då". Jag har flera gånger varit väldigt inne i mitt fotande när jag helt plötsligt får en pinne på fötterna.Oj, vad jag spårade ur. Måste vara för att jag försöker undvika att gå och diska. Borde baka, ska kanske ha folk över i helgen. Det är ju alltid roligt att baka tematiskt som till halloween, ska försöka mig på någon sorts Jack-o-lanterns kakor. Och diska, så klart...

2 kommentarer:

The Garden Bell sa...

Very cute. Love the acorn with all the different perspectives. It give us a feel for the size.

kim sa...

Den här var oxå himla söt! :D Jag blir sugen på att pyssla jag med :)