lördag 19 december 2009

Julklapps-inslagning!

Som alla som känner mig vet så älskar jag att slå in paket. jag tycker att det är mycket mer än halva grejen med att ge bort presenter! Särskillt runt jul när klapparna ska ligga framme under granen hela dan och suktas. Jag använder ju även klappar som pynt, hemma hos mig.


Men när jag växte upp var det väldigt vanligt med julklappar inslagna i tidningspapper och tejpade med vanlig brun pakettejp. Jag gillade alltid dessa paket väldigt mycket och nu när jag blivit vuxen och är så såld på återvinning av gamla saker till nya och allt det där så känns det väldigt vettigt med tidningspapper.


Men då måste jag ju pimpa tidningspappers-paketen lite. Så för alla er andra som vill prova att använda tidningar i era paketinslagningar kommer här lite ideer på hur man kan använda tidningspapper i sina paket.


Jag vill dock be om ursäkt för kvalitén på bilderna det är ju som bekant väldigt mörkt här i sverige och jag har gjort så gott jag kan med belysning och så i soffan här hemma.


Ok? Då kör vi:

Den första presenten, är en med text på, Jag tog dessa ord från ett reklamblad som kom i brevlådan från KappAhl. Men man kan ju hitta fina ord på många ställen och man kan kanske skriva hela rim med utklippta ord?
Jag har faktiskt tejpat fast mina ord med tejp som jag rullat men jag tror att det är lättare med vanligt limstift eller riktig dubbelhäftande tejp om man har det.

Min andra idé är faktiskt att klippa ut bilder på fina paket och sätta fast på väldigt simpla paket så att de blir fina. Jag har klippt ut bilder från samma reklamblad som bokstäverna kom ifrån. Det passar väldigt bra på såhär små paket som kan vara väldigt pilliga att få till riktigt fina annars. (särskillt med stora herrfingrar, kanske). Jag hade lite vitt papper liggandes som jag använde men det är naturligtvis lika fint med vanligt tidningspapper som bas!

Här är en annan variant på samma tema.
Det är ett ganska konstigt paket, jag vet, det är för att det är mitt russinpaket jag slagit in.
Men det är alltså en present på framsidan och en stor blomma uppe på! Det är så himla fint med jättestora pappersblommor! Den här är enkel som attan att göra; det är fyra lager silkespapper som jag lagt på varandra och sedan vikt allihop som en solfjäder man gjorde på dagis men vik inte ut den än.Klipp ändarna på den vikta pappret runda. Sen sätter man en piprensare mittpå för att hålla ihop den och snurra ett varv så att den håller sig. Sedan viker man ut lagrerna från varandra och försöker lägga "ändarna" lite omlott så att den blir så fin som man vill ha den.
Oj, vad svårt det var att förklara, jag hade den liggandes men jag ska kanske fota en liten "how to" till er, ska försöka hinna med det imorrn. Hoppas några av er förstod.
Så den sista idén som är en version av en idé från Martha Stewart. Jag har utvecklat iden med bilder från lite mer glossiga magasin. Bilden här ovanför är från "klassiska hem och antikt" och jag måste säga att deras julnummer som finns i butik nu var fullt av bra bilder för sådana här paket. Så hur gör man?
Jo: Klipp ut en fin bild ur ett magasin. Klipp inte exakt runt motivet du vill använda utan klipp en fyrkant runt, då måste man inte klippa ut formen ur det yttre pappret lika noga.
Ta sedan ett vanligt tidningspapper, jag personligen tycker att det blir bäst med sidor med mest text och inte så mycket bilder. Sedan klipper man ut en form som man vill ha eller skär med skalpell om du tycker att det är svårt. Jag ritade direkt på tidningspappret för att veta hur jag skulle klippa men om man tycker att det blir fult kan man klippa ut en mall i något annat papper att klippa efter. Det enda som är viktigt är att man börjar och slutar på en rät linje så att man kan vika den utklippta biten och att bilden man valt att klippa ut är symmetrisk så att det ser riktigt ut när den är vikt på mitten.
Exempel på sådana är hjärtan, granar, julkulor och pepparkaksgubbar. Granar blir väldigt fina när man tar en riktig gran som bakgrund och jag kom på nu när jag satt och skrev det här att pepparkaksgubbar blir nog jättefina med ett foto på mottagaren eller givaren som bakgrund.
Granen på bilden ovanför är från "gods och gårdar"s decembernummer
Hoppas ni gillade mina idéer och att ni kan använda dem i jul. Jag tänkte jag skulle lägga ut lite snöbilder senare ikväll eller kanske imorgon. och sedan blir det stort avslöjande av DEN STORA HEMLISEN till helgen. Vi ses...

1 kommentar:

Prege sa...

I dag, i norske Din hobby sitt forum sin julekalender, var oppgaven å reise på tur i bloggverdenen, og stoppe opp ved et innlegg omjul som man likte. Jeg dro til himmels og stoppet ved jorden igjen her" Jeg falt spesielt for innpakningen med avispapir og juletre. Elegant, enkelt og særpreget. Takk for titten, inspirasjonen og et interessant innlegg. Nå vil jeg lese litt mer på bloggen din!